Bokashi 16 l súprava 2 ks

Výhodná súprava dvoch kuchynských kompostérov vhodná na domáce kompostovanie zvyškov potravín z domácnosti metódou Bokashi. Bokashi je moderná metóda, vďaka ktorej môžeme...
102,09 €
Doprava zdarma, Na sklade
Doporučená ponuka B2B Partner
Do obchodu
Zoradiť:

Popis produktu

Výhodná súprava dvoch kuchynských kompostérov vhodná na domáce kompostovanie zvyškov potravín z domácnosti metódou Bokashi. Bokashi je moderná metóda, vďaka ktorej môžeme...

Parametre produktu

Objem
16 l
Materiál
plastové
Hmotnosť
4 kg

Parametre produktu

Objem
16 l
Materiál
plastové
Hmotnosť
4 kg

Popis produktu

Výhodná súprava dvoch kuchynských kompostérov vhodná na domáce kompostovanie zvyškov potravín z domácnosti metódou Bokashi. Bokashi je moderná metóda, vďaka ktorej môžeme spracovávať organické zvyšky. Na rozdiel od bežného kompostovania, metóda Bokashi funguje na princípe anaeróbnej fermentácie, kedy sa do bioodpadu prisypáva špeciálna zmes napomáhajúca rozkladu. Pre Bokashi metódu je potrebná kompostovacia zmes a Bokashi nádoba, označovaná tiež ako Bokashi kompostér. Touto metódou je možné tak spracovať potravinový odpad vrátane mäsa, rýb, mliečnych výrobkov a vareného jedla a premeniť ho na kompost bohatý na živiny. Tento anaeróbny proces rozkladu zamedzuje vzniku nežiaduceho pachu a neláka mušky. Doba naplnenia kompostéra je individuálna a závisí od množstva vyprodukovaného odpadu, bežná rodina ho nasýti za 14 dní až mesiac. Po naplnení nechajte 14 dní pracovať a nádobu neotvárajte. Po dobu 14 dňovej fermentácie môžete používať druhú nádobu domáceho kompostéra Bokashi, ktorá je súčasťou balenia. Súprava obsahuje 2 ks domáceho kompostéra Bokashi s objemom 16 l, stierku na vrstvenie odpadu a lopatku. Zmes na urýchlenie kompostovania je potrebné objednať zvlášť (131154). Ako správne kompostovať metódou Bokashi: 1.    Zvyšky potravín vložte do kompostovacej nádoby Bokashi. Veľké časti nakrájajte na menšie kúsky. 2.    Pri každom plnení zasypte ľahkou vrstvou kompostovacej zmesi. 3.    Nádobu po každom plnení vždy dôkladne uzavrite. 4.    Postupne plňte kompostovaciu nádobu zvyškami potravín, kým sa nádoba nenaplní. Vždy zasypte kompostovacou zmesou v prášku a dôkladne uzavrite. 5.    Pravidelne odčerpávajte fermentačnú tekutinu z kompostéra (raz za 3 - 5 dní). Tekutinu môžete použiť ako hnojivo na zalievanie kvetov. 6.    Po naplnení kompostéra nechajte dôkladne uzavretú nádobu 14 dní fermentovať. Nezabúdate pravidelne odčerpávať tekutinu pomocou kohútika. 7.    Takto vytvorený materiál nasypte do vytvorenej jamky v pôde a zasypte zeminou, prípadne pridajte do záhradného kompostu. Materiál sa potom odporúča nechať 4 týždne stáť. Do domáceho kompostu Bokashi môžete pridávať: Ovocie a zelenina, zvyšky varených jedál, chlieb, kávová usadenina, čajové vrecká, zvädnuté kvety, vreckovky, obrúsky. Čo domáceho kompostéra nepatrí: Ocot, džús, mlieko, olej, voda, väčšie kosti, popol, zvieracie exkrementy, papier.

Pozrite sa, kde môžete produkt kúpiť:

Na sklade • 1 variantZdarma97 % • 6 401 recenziíShop roka '24 - VíťazPredĺžená zárukaĎalšie informácie

Chýba alebo je nepravdivý niektorý dôležitý parameter? Uvedené informácie sú len orientačné, pred nákupom vo vybranom obchode odporúčame overiť, že predávaný model má kľúčové vlastnosti podľa vašich požiadaviek. Aj keď sa snažíme o maximálnu presnosť informácií, bohužiaľ nemôžeme zaručiť 100% správnosť. Ceny produktov sú vrátane DPH.